Blogg & Insikter

Länkar, länkar, länkar

Just nu är det extra viktigt att hålla koll på sina inlänkar (länkar som pekar till dig, snarare än ifrån dig) eftersom Google håller på med ännu en uppdatering av Penguin. Vad tusan är det man ska göra då?

Om du inte känner till Penguin så är det kortfattat ett filter från Google för att filtrera bort sajter med allt för aggressiva länktexter. Dessa sajter får helt enkelt en kraftigt sämre position på alla påverkade sökord, mycket illa alltså.

Det du bör akta dig för är att ha så kallade sitewide-länkar, länkar som kommer från alla sidor på en sajt. Du ska också akta dig för länkar med exakt matchande länktext, alltså länktext som är precis ditt sökord och särskilt i sitewides. Det här är ett problem för ankartext är samtidigt en rankingfaktor. Du behöver ha exakt match för att ranka på ett sökord men du får absolut inte ha för mycket. En balansgång alltså.

För att hålla koll på sina länkar skulle jag vilja rekommendera Majestic SEO, med en ny och mycket passande funktion här.

 

Magnus Bråth

Marknadschef & Grundare

Magnus är en av världens främsta sökmotorspecialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB. Läs mer om Magnus Bråth.

Magnus Bråths profilsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *