Sökmotoroptimering – ranka bäst med hjälp från Brath

Genom att synas högt i de organiska (inte annonserna) sökresultaten kommer du kunna driva intresserade kunder till din sajt på ett kostnadseffektivt och långsiktigt sätt. Sökmotoroptimering, när den är väl genomförd, ger ofta tiofalt eller ännu bättre tillbaka på investeringen.

 

Ta hjälp med sökmotoroptimering:

Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig inom 24h (vardagar) 

Ditt namn

Din epost

Telefonnummer

Sajt

 

 

Våra sökmotoroptimerare

Vi är stolta att ha några av branschens mest välrenommerade sökmotoroptimerare. Våra specialister är inblandade i varje projekt då det är specialisterna som sätter strategi, ansvarar för resultaten och följer upp när det behövs.

Aaron Axelsson, Head of SEO

Aaron Axelsson, Head of SEOAaron Axelsson har varit Head of SEO på Brath sedan 2014, med lång erfarenhet av sökmotoroptimering både inom Sverige och internationellt, i de allra mest konkurrensutsatta sökresultaten.

Magnus Bråth, grundare och sökmotoroptimerare

Magnus Bråth - sökmotoroptimerare och grundare på BrathMagnus Bråth startade Brath i januari 2012 men hade redan innan ett gott rykte inom sökbranschen. Med utmärkelsen Bäst i Branschen 2013 och som skapare av den största bloggen om sökmotoroptimering på svenska har nog ingen med intresse för sök missat Magnus.

Martin EK, SEO-analytiker

Martin Ek - SEO-analytikerMartin började sin SEO-karriär på Brath som SEO-tekniker och arbetar i dag som Analytiker. Martins stora intresse för sökmotoroptimering har vuxit fram under åren på Brath, tidigare la han den energin som proffs inom E-sport. Martin jobbar, som titeln antyder främst med analys av sajter och deras inlänkar.

Några vi hjälper med SEO

Vi är övertygade om att om du hade 100% koll på sökmotoroptimering. Om du visste hur varenda byrå fungerade och om du själv kunde sökmotoroptimering utan och innan. Då skulle du välja oss. Vi har idag strax över 150 kunder som vi hjälper synas i sökmotorer. Här är några exempel.

GO Sport Travel - Kund sökmotoroptimering
nordfonster_logo
AMAS - Kund sökmotoroptimering
Head Agent

Bisnode AB är ett ledande europeiskt data och analys företag med verksamhet i 19 länder. Vi har samarbetat med Brath sedan 2018 och har mycket stor hjälp av samarbetet för optimeringen av våra siter, både tekniskt och sökordsmässigt. Effektivt och prestigelöst samarbete med kunniga och professionella individer till ett konkurrenskraftigt pris.

DANIEL NYBERG, GROUP MARKETING TECHNOLOGIST

  1. Vad är sökmotoroptimering?
  2. Vad kan Brath erbjuda inom sökmotoroptimering?
  3. Så fungerar vår sökmotoroptimering
  4. Hur lång tid tar sökmotoroptimering?
  5. Vad vi gör och inte gör

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering eller på engelska SEO (Search Engine Optimization) är arbetet med att synas i Googles vanliga sökresultat. Målsättningen med optimeringen kan vara fler försäljningar eller leads, ökad varumärkeskännedom eller att göra sig själv till auktoriteten på ämnet.

Genom att sökmotoroptimera kan du nå de som söker i Google, Yahoo eller Bing just när det är intresserade av att hitta just det du säljer.

Det görs idag många miljontals sökningar per dag på svenska Google, vilket är den sökmotor de allra flesta svenskar väljer då Bing och Yahoo delar på några enstaka procent av marknaden. Det gör att du som företag, oavsett om du är liten eller stor måste synas. Sökarna gör både sina efterforskningar och använder sökmotorer så som vi använda telefonkataloger en gång i tiden. Inte bara kan du marknadsföra dina tjänster utan du kan dessutom fånga upp alla dem som är redo för att köpa.

Vad kan Brath erbjuda inom sökmotoroptimering?

Brath, är idag ungefär 30 anställda och har kontor både i Övik och Stockholm. Företaget har fått sitt namn från grundaren, Magnus Bråth, som är en av landets mest kända inom sökmotoroptimering och som återvänt till Örnsköldsvik efter många år bland annat i Stockholm, på Malta och i Costa Rica. Magnus har arbetat internationellt i de allra mest konkurrensutsatta branscherna och är minst sagt välkänd i Sverige i branschen. Internationellt är Brath väldigt eftertraktade (Läs hos ÖA) och 2013 fick Magnus utmärkelsen Sveriges främsta sökmotoroptimerare (ÖA). I januari 2014 gavs boken Guldläge på nätet ut, av Magnus Bråth och Michael Wahlgren. En grundkurs i sökmotoroptimering för alla med ett intresse, inga förkunskaper krävs.

Sökmotoroptimering är en av de mest lönsamma kanalerna för marknadsföring, både för stora och små företag, som arbetar lokalt, nationellt eller internationellt. Genom att finnas där just i det läge en potentiell kund söker efter din eller liknande produkter ger sökmotoroptimering ett rejält försprång jämfört med andra kanaler. Att ha en förstaplats i ett viktigt sökresultat kan ge en stadig källa till intäkter. En annan aspekt av sökmotoroptimering är att om du är stark i ett sökresultat är du rimligtvis stark i flertalet andra närliggande sökresultat också.

Ta kontakt med oss för mer information, enklaste sättet är att maila oss: info@brath.se. Ifall du hellre ringer kan du ringa: 020-10 00 08.

Så fungerar vår sökmotoroptimering

 

Sökmotoroptimering går ut på att synas högt i de vanliga sökresultaten på lönsamma sökord. För att uppnå det krävs en rad olika åtgärder och Brath har mycket goda kunskaper och erfarenheter av att ta förstaplaceringar. Vi arbetar med sökmotoroptimering i fyra steg, de kommer inte nödvändigtvis i ordning utan i den ordning som fungerar bäst för varje enskilt projekt.

  • Sökordsanalys, det första som behövs i varje lyckat projekt inom sökmotoroptimering är sökordsanalys. Här mäter vi hur stor efterfrågan det finns på dina olika produkter eller tjänster och föreslår en strategi och viktiga sökord för projektet. Tillsammans väljer vi sedan hur vi ska arbeta. Förutom att välja ut specifika sökord som det är tydligt att de kommer vara lönsamma för dig arbetar vi också med att hitta moln av ord där vi kan uppnå en maximal bred synlighet. Ofta är nämligen sökorden bara en indikation på hur mycket potentiella kunder som finns totalt inom segmentet och närliggande ord kan driva minst lika mycket försäljning som de största sökorden. Mer om Sökordsanalys.
  • Genomgång av sajten, utifrån sökordsanalysen går vi sedan igenom sajten grundligt och kommer med förslag på förbättringar. Det kan handla om ändringar i text, navigering, allmän struktur med mera. Brath gör själva inga förändringar på din sajt utan du har själv hela tiden full kontroll, vi fungerar däremot som bollplank medan du eller din webbyrå genomför nödvändiga förändringar. Vi arbetar löpande med sajten tillsammans med dig, oftast i formen att vi sätter en strategi för ett antal månader i taget. Här ger vi dig input på vad du å din sida behöver göra och vi tillhandahåller också det stöd som vi kan tillhandahålla.
  • Auktoritet, Google bedömer din sajts popularitet genom att mäta de länkar som pekar till den från andra. Här arbetar vi med att bygga en stark och hållbar profil för din sajt och det är det som kommer att ge resultat. Arbetet med länkar är i många projekt det arbete som tar allra mest tid. Det enklaste exemplet är väl att om du lägger hundra extra timmar på en rubrik så kommer den inte bli hundra gånger bättre än den var när du lagt en timme. När det gäller auktoritet så finns det alltid mer att göra, ännu en länk är en ännu lite starkare sajt. Allra helst gör vi det här arbetet i form av Outreach, vi hittar sajtägare och bloggare och försöker ge dem anledning att skriva om er.
  • Rapportering och övervakning, naturligtvis rapporterar vi löpande (månatligen) och bevakar vad som händer. Förutom rapport över vad vi gjort och uppnått håller vår projektledare också löpande kontakt med genomgångar av det arbete som görs.

Hur lång tid tar sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering är ett långsamt arbete och behöver vara det. Beroende på segment, eftersom konkurrensen varierar kraftigt, behöver du ha tålamod i 6-9 månader, ibland klart längre om konkurrensen är hård, innan du kan se riktigt bra resultat. Ibland går det mycket snabbare, ibland tar det ännu lite längre tid och man måste skynda långsamt inom sökmotoroptimering.

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning idag!

Hör av dig till oss idag!

Kontakta oss redan idag, vi kan hantera både små och stora uppdrag på ett mycket kostnadseffektivt sätt – det ska löna sig med sökmotoroptimering.

Ta kontakt med oss för mer information, enklaste sättet är att maila oss: info@brath.se. Ifall du hellre ringer kan du ringa:020-10 00 08.

 

Vad vi gör och inte gör

Sökmotoroptimering är ett långsiktigt projekt och det är viktigt att inte stressa, vi vill därför berätta att det tar några månader att komma igång och det ska göra det. Om det går mycket fortare än så borde ett ögonbryn lyftas. Att sökmotoroptimering får ta tid är en av de kännetecken som visar att du arbetar med en seriös samarbetspartner. Om man går för fort fram kommer Google dra öronen åt sig eftersom man förmodligen använder metoder som algoritmen inte gillar. Du borde alltså också reagera på allt för snabba resultat.

Vi garanterar inga resultat, det är nog den vanligaste frågan vi får. Det finns många anledningar till det och den främsta är kanske att sökmotoroptimering är en investering. Du tar kostnaden och också vinsten. Om vi tar kostnaden vill vi också ha just vinsten. En annan anledning är att incitamenten blir fel, det går alltid att snabbt förbättra resultaten genom att ta en ansenligt högre risk med sajten. Våra incitament skulle vara att du ska ta så hög risk som möjligt för att vi ska tjäna så mycket som möjligt och vi vill inte ha det så. Vi vill göra det som är bäst för dig och då ska vi ha en affärsmodell som avspeglar det.

Vi har korta avtal. Vi har en månads uppsägning och vi tänker aldrig krångla, om du inte är nöjd ska du naturligtvis kunna säga upp direkt. Det här är faktiskt väldigt viktigt för oss så vi vill trycka lite extra på det. Eftersom vi är säkra på att du kommer vara nöjd med den sökmotoroptimering vi levererar har vi korta tider. Vi tror på vår produkt och behöver därför inte tvinga dig till långa bindningstider.

Vi skiljer oss också på en hel del andra områden från andra företag, du kan läsa mer om det här.

Vår projektledare leder hela din sökmotoroptimering

Om du vill kan du luta dig tillbaka och låta vår projektledare ta hand om hela din sökmotoroptimering. Hela tanken är att du ska ha en person som kontakt, oavsett vad det gäller. Naturligtvis kan du få prata med våra specialister när det behövs men du kommer alltid ha en och samma person som håller ihop hela arbetet. Projektledaren har till sin hjälp en eller två specialister beroende på vad uppdraget är, om det är både sökmotoroptimering och annonsering så blir det en specialist från båda disciplinerna. Dessutom har projektledaren alltid vårt produktionsteam bakom sig.

Vi gör själva inga ändringar på din sajt. Det finns alltid anledning att själv behålla kontrollen över vad som faktiskt görs. Däremot kan vi mer än gärna prata direkt med din webbyrå eller utvecklare. Det gör arbetet lättare för oss båda. Sökmotoroptimering är ett lagspel och i våra projektledare hittar du bra lagledare.