Sökmotoroptimering

Genom att synas högt i de organiska (inte annonserna) sökresultaten kommer du kunna driva intresserade kunder till din sajt pÄ ett kostnadseffektivt och lÄngsiktigt sÀtt. Sökmotoroptimering, nÀr den Àr vÀl genomförd, ger ofta tiofalt eller Ànnu bÀttre tillbaka pÄ investeringen.

 

Ta hjÀlp med sökmotoroptimering:

Fyll i formulÀret sÄ Äterkopplar vi till dig inom 24h (vardagar) 

Ditt namn

Din epost

Telefonnummer

Sajt

 

 

VÄra sökmotoroptimerare

Vi Àr stolta att ha nÄgra av branschens mest vÀlrenommerade sökmotoroptimerare. VÄra specialister Àr inblandade i varje projekt dÄ det Àr specialisterna som sÀtter strategi, ansvarar för resultaten och följer upp nÀr det behövs.

Aaron Axelsson, Head of SEO

Aaron Axelsson, Head of SEOAaron Axelsson har varit Head of SEO pÄ Brath sedan 2014, med lÄng erfarenhet av sökmotoroptimering bÄde inom Sverige och internationellt, i de allra mest konkurrensutsatta sökresultaten.

Magnus BrÄth, grundare och sökmotoroptimerare

Magnus BrÄth - sökmotoroptimerare och grundare pÄ BrathMagnus BrÄth startade Brath i januari 2012 men hade redan innan ett gott rykte inom sökbranschen. Med utmÀrkelsen BÀst i Branschen 2013 och som skapare av den största bloggen om sökmotoroptimering pÄ svenska har nog ingen med intresse för sök missat Magnus.

Martin EK, SEO-analytiker

Martin Ek - SEO-analytikerMartin började sin SEO-karriÀr pÄ Brath som SEO-tekniker och arbetar i dag som Analytiker. Martins stora intresse för sökmotoroptimering har vuxit fram under Ären pÄ Brath, tidigare la han den energin som proffs inom E-sport. Martin jobbar, som titeln antyder frÀmst med analys av sajter och deras inlÀnkar.

NÄgra vi hjÀlper med SEO

Vi Àr övertygade om att om du hade 100% koll pÄ sökmotoroptimering. Om du visste hur varenda byrÄ fungerade och om du sjÀlv kunde sökmotoroptimering utan och innan. DÄ skulle du vÀlja oss. Vi har idag strax över 150 kunder som vi hjÀlper synas i sökmotorer. HÀr Àr nÄgra exempel.

GO Sport Travel - Kund sökmotoroptimering
nordfonster_logo
AMAS - Kund sökmotoroptimering
Head Agent

Bisnode AB Àr ett ledande europeiskt data och analys företag med verksamhet i 19 lÀnder. Vi har samarbetat med Brath sedan 2018 och har mycket stor hjÀlp av samarbetet för optimeringen av vÄra siter, bÄde tekniskt och sökordsmÀssigt. Effektivt och prestigelöst samarbete med kunniga och professionella individer till ett konkurrenskraftigt pris.

DANIEL NYBERG, GROUP MARKETING TECHNOLOGIST

  1. Vad Àr sökmotoroptimering?
  2. Vad kan Brath erbjuda inom sökmotoroptimering?
  3. SÄ fungerar vÄr sökmotoroptimering
  4. Hur lÄng tid tar sökmotoroptimering?
  5. Vad vi gör och inte gör

Vad Àr sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering eller pÄ engelska SEO (Search Engine Optimization) Àr arbetet med att synas i Googles vanliga sökresultat. MÄlsÀttningen med optimeringen kan vara fler försÀljningar eller leads, ökad varumÀrkeskÀnnedom eller att göra sig sjÀlv till auktoriteten pÄ Àmnet.

Genom att sökmotoroptimera kan du nÄ de som söker i Google, Yahoo eller Bing just nÀr det Àr intresserade av att hitta just det du sÀljer.

Det görs idag mÄnga miljontals sökningar per dag pÄ svenska Google, vilket Àr den sökmotor de allra flesta svenskar vÀljer dÄ Bing och Yahoo delar pÄ nÄgra enstaka procent av marknaden. Det gör att du som företag, oavsett om du Àr liten eller stor mÄste synas. Sökarna gör bÄde sina efterforskningar och anvÀnder sökmotorer sÄ som vi anvÀnda telefonkataloger en gÄng i tiden. Inte bara kan du marknadsföra dina tjÀnster utan du kan dessutom fÄnga upp alla dem som Àr redo för att köpa.

Vad kan Brath erbjuda inom sökmotoroptimering?

Brath, Ă€r idag över 20 anstĂ€llda och har kontor bĂ„de i Övik och Stockholm. Företaget har fĂ„tt sitt namn frĂ„n grundaren, Magnus BrĂ„th, som Ă€r en av landets mest kĂ€nda inom sökmotoroptimering och som Ă„tervĂ€nt till Örnsköldsvik efter mĂ„nga Ă„r bland annat i Stockholm, pĂ„ Malta och i Costa Rica. Magnus har arbetat internationellt i de allra mest konkurrensutsatta branscherna och Ă€r minst sagt vĂ€lkĂ€nd i Sverige i branschen. Internationellt Ă€r Brath vĂ€ldigt eftertraktade (LĂ€s hos ÖA) och 2013 fick Magnus utmĂ€rkelsen Sveriges frĂ€msta sökmotoroptimerare (ÖA). I januari 2014 gavs boken GuldlĂ€ge pĂ„ nĂ€tet ut, av Magnus BrĂ„th och Michael Wahlgren. En grundkurs i sökmotoroptimering för alla med ett intresse, inga förkunskaper krĂ€vs.

Sökmotoroptimering Àr en av de mest lönsamma kanalerna för marknadsföring, bÄde för stora och smÄ företag, som arbetar lokalt, nationellt eller internationellt. Genom att finnas dÀr just i det lÀge en potentiell kund söker efter din eller liknande produkter ger sökmotoroptimering ett rejÀlt försprÄng jÀmfört med andra kanaler. Att ha en förstaplats i ett viktigt sökresultat kan ge en stadig kÀlla till intÀkter. En annan aspekt av sökmotoroptimering Àr att om du Àr stark i ett sökresultat Àr du rimligtvis stark i flertalet andra nÀrliggande sökresultat ocksÄ.

Ta kontakt med oss för mer information, enklaste sÀttet Àr att maila oss: info@brath.se. Ifall du hellre ringer kan du ringa: 020-10 00 08.

SÄ fungerar vÄr sökmotoroptimering

 

Sökmotoroptimering gÄr ut pÄ att synas högt i de vanliga sökresultaten pÄ lönsamma sökord. För att uppnÄ det krÀvs en rad olika ÄtgÀrder och Brath har mycket goda kunskaper och erfarenheter av att ta förstaplaceringar. Vi arbetar med sökmotoroptimering i fyra steg, de kommer inte nödvÀndigtvis i ordning utan i den ordning som fungerar bÀst för varje enskilt projekt.

  • Sökordsanalys, det första som behövs i varje lyckat projekt inom sökmotoroptimering Ă€r sökordsanalys. HĂ€r mĂ€ter vi hur stor efterfrĂ„gan det finns pĂ„ dina olika produkter eller tjĂ€nster och föreslĂ„r en strategi och viktiga sökord för projektet. Tillsammans vĂ€ljer vi sedan hur vi ska arbeta. Förutom att vĂ€lja ut specifika sökord som det Ă€r tydligt att de kommer vara lönsamma för dig arbetar vi ocksĂ„ med att hitta moln av ord dĂ€r vi kan uppnĂ„ en maximal bred synlighet. Ofta Ă€r nĂ€mligen sökorden bara en indikation pĂ„ hur mycket potentiella kunder som finns totalt inom segmentet och nĂ€rliggande ord kan driva minst lika mycket försĂ€ljning som de största sökorden. Mer om Sökordsanalys.
  • GenomgĂ„ng av sajten, utifrĂ„n sökordsanalysen gĂ„r vi sedan igenom sajten grundligt och kommer med förslag pĂ„ förbĂ€ttringar. Det kan handla om Ă€ndringar i text, navigering, allmĂ€n struktur med mera. Brath gör sjĂ€lva inga förĂ€ndringar pĂ„ din sajt utan du har sjĂ€lv hela tiden full kontroll, vi fungerar dĂ€remot som bollplank medan du eller din webbyrĂ„ genomför nödvĂ€ndiga förĂ€ndringar. Vi arbetar löpande med sajten tillsammans med dig, oftast i formen att vi sĂ€tter en strategi för ett antal mĂ„nader i taget. HĂ€r ger vi dig input pĂ„ vad du Ă„ din sida behöver göra och vi tillhandahĂ„ller ocksĂ„ det stöd som vi kan tillhandahĂ„lla.
  • Auktoritet, Google bedömer din sajts popularitet genom att mĂ€ta de lĂ€nkar som pekar till den frĂ„n andra. HĂ€r arbetar vi med att bygga en stark och hĂ„llbar profil för din sajt och det Ă€r det som kommer att ge resultat. Arbetet med lĂ€nkar Ă€r i mĂ„nga projekt det arbete som tar allra mest tid. Det enklaste exemplet Ă€r vĂ€l att om du lĂ€gger hundra extra timmar pĂ„ en rubrik sĂ„ kommer den inte bli hundra gĂ„nger bĂ€ttre Ă€n den var nĂ€r du lagt en timme. NĂ€r det gĂ€ller auktoritet sĂ„ finns det alltid mer att göra, Ă€nnu en lĂ€nk Ă€r en Ă€nnu lite starkare sajt.
  • Rapportering och övervakning, naturligtvis rapporterar vi löpande (mĂ„natligen) och bevakar vad som hĂ€nder. Förutom rapport över vad vi gjort och uppnĂ„tt hĂ„ller vĂ„r projektledare ocksĂ„ löpande kontakt med genomgĂ„ngar av det arbete som görs.

Hur lÄng tid tar sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering Àr ett lÄngsamt arbete och behöver vara det. Beroende pÄ segment, eftersom konkurrensen varierar kraftigt, behöver du ha tÄlamod i 6-9 mÄnader, ibland klart lÀngre om konkurrensen Àr hÄrd, innan du kan se riktigt bra resultat. Ibland gÄr det mycket snabbare, ibland tar det Ànnu lite lÀngre tid och man mÄste skynda lÄngsamt inom sökmotoroptimering.

Kontakta oss för en kostnadsfri rÄdgivning idag!

Hör av dig till oss idag!

Kontakta oss redan idag, vi kan hantera bĂ„de smĂ„ och stora uppdrag pĂ„ ett mycket kostnadseffektivt sĂ€tt – det ska löna sig med sökmotoroptimering.

Ta kontakt med oss för mer information, enklaste sÀttet Àr att maila oss: info@brath.se. Ifall du hellre ringer kan du ringa:020-10 00 08.

 

Vad vi gör och inte gör

Sökmotoroptimering Àr ett lÄngsiktigt projekt och det Àr viktigt att inte stressa, vi vill dÀrför berÀtta att det tar nÄgra mÄnader att komma igÄng och det ska göra det. Om det gÄr mycket fortare Àn sÄ borde ett ögonbryn lyftas. Att sökmotoroptimering fÄr ta tid Àr en av de kÀnnetecken som visar att du arbetar med en seriös samarbetspartner. Om man gÄr för fort fram kommer Google dra öronen Ät sig eftersom man förmodligen anvÀnder metoder som algoritmen inte gillar. Du borde alltsÄ ocksÄ reagera pÄ allt för snabba resultat.

Vi garanterar inga resultat, det Àr nog den vanligaste frÄgan vi fÄr. Det finns mÄnga anledningar till det och den frÀmsta Àr kanske att sökmotoroptimering Àr en investering. Du tar kostnaden och ocksÄ vinsten. Om vi tar kostnaden vill vi ocksÄ ha just vinsten. En annan anledning Àr att incitamenten blir fel, det gÄr alltid att snabbt förbÀttra resultaten genom att ta en ansenligt högre risk med sajten. VÄra incitament skulle vara att du ska ta sÄ hög risk som möjligt för att vi ska tjÀna sÄ mycket som möjligt och vi vill inte ha det sÄ. Vi vill göra det som Àr bÀst för dig och dÄ ska vi ha en affÀrsmodell som avspeglar det.

Vi har korta avtal. Vi har en mÄnads uppsÀgning och vi tÀnker aldrig krÄngla, om du inte Àr nöjd ska du naturligtvis kunna sÀga upp direkt. Det hÀr Àr faktiskt vÀldigt viktigt för oss sÄ vi vill trycka lite extra pÄ det. Eftersom vi Àr sÀkra pÄ att du kommer vara nöjd med den sökmotoroptimering vi levererar har vi korta tider. Vi tror pÄ vÄr produkt och behöver dÀrför inte tvinga dig till lÄnga bindningstider.

Vi skiljer oss ocksÄ pÄ en hel del andra omrÄden frÄn andra företag, du kan lÀsa mer om det hÀr.

VÄr projektledare leder hela din sökmotoroptimering

Om du vill kan du luta dig tillbaka och lÄta vÄr projektledare ta hand om hela din sökmotoroptimering. Hela tanken Àr att du ska ha en person som kontakt, oavsett vad det gÀller. Naturligtvis kan du fÄ prata med vÄra specialister nÀr det behövs men du kommer alltid ha en och samma person som hÄller ihop hela arbetet. Projektledaren har till sin hjÀlp en eller tvÄ specialister beroende pÄ vad uppdraget Àr, om det Àr bÄde sökmotoroptimering och annonsering sÄ blir det en specialist frÄn bÄda disciplinerna. Dessutom har projektledaren alltid vÄrt produktionsteam bakom sig.

Vi gör sjÀlva inga Àndringar pÄ din sajt. Det finns alltid anledning att sjÀlv behÄlla kontrollen över vad som faktiskt görs. DÀremot kan vi mer Àn gÀrna prata direkt med din webbyrÄ eller utvecklare. Det gör arbetet lÀttare för oss bÄda. Sökmotoroptimering Àr ett lagspel och i vÄra projektledare hittar du bra lagledare.