Ring oss direkt på 020-10 00 08

Sökmotoroptimering på rätt sätt

Om du har en butik på Nygatan i Örnsköldsvik eller en bar på Artillerigatan i Stockholm kanske det känns långt att ta steget till Sökmotoroptimering. Du har en webbsajt som du skaffat för att någon sa att man var tvungen att ha det men det är svårt att säga att du egentligen tjänat något på den. Varför skulle du bry dig om att synas i sökmotorer?

Om du säljer cyklar, bildäck eller smycken, om du har en frisersalong, en pizzeria eller en bed and breakfast i stan, finns det verkligen anledning att satsa på sökmotoroptimering?

Du använder säkert Google själv?

Vi är fullständigt övertygade om att du har mycket att tjäna på att synas i sökmotorer. Under 2012 har det gjorts 30-35 miljoner sökningar per dag på Google (källa) och en ansenlig andel av dessa är människor som letar efter något speciellt de vill köpa. Både online och offline-köp, särskilt när det gäller sällanköp, föregås av en sökning just på Google.se.

Om du vill hitta bildäck eller en hyrbil och inte redan vet vart du ska vända dig, visst är det väl sökmotorer du vänder dig till (eller är du en av dem som fortfarande tittar i en stor telefonkatalog, ni är inte så många)?

Öka exponeringen

Ju synligare ni är i sökmotorerna desto större är chansen att ni är top of mind

Öka försäljningen

Många som googlar är i slutet av sin köpprocess och nära en beställning

Öka konkurrenskraften

Varje klick ni får, är ett klick som er konkurrent missar

Vill du ha hjälp av oss med din sökmotoroptimering?

Vi hjälper företag med små och stora budgetar att göra toppresultat i sökmotorer och vi hjälper gärna dig.

Kontakta oss »

Referenser

Magnus är en av de mest skickliga och erfarna sökmotorkonsulter jag haft chansen att arbeta med. Inte bara har Magnus stora tekniska färdigheter, han är också affärsorienterad vilket är ovanligt inom sökmotoroptimering. Magnus passion och integritet har gjort det möjligt för honom att lösa problem och leda hans team till framgångar. Det har varit ett nöje att arbeta med en av de bästa inom sökmotoroptimering i Sverige och jag hoppas kunna arbeta med honom igen.

- Clement Jerusalmy, Web Guide Partner

Grym internetstrateg med koll på i princip allt från SEO till Sociala medier. Är en fröjd att få arbeta tillsammans med och lära sig av. Simply the Man!

- Stefan Mahlstein, Entreprenör

Jag rekommenderar alla som har chansen att arbeta med Magnus Bråth vid något tillfälle

- David Wickström, CTO Animail

Magnus är en mycket eftersökt expert på sökmotoroptimering. Som Director of Betfair Poker valde jag snabbt Magnus tjänster för rekommendationer för våra sajter. Inte bara erbjöd han extraordinära färdigheter och råd, det till väldigt humant pris. Jag har rekommenderat Magnus till andra kollegor i branschen och de har varit extremt nöjda.

- Bruce Stubbs, Director of Betfair Poker

Magnus är den främsta professionella sökmotoroptimerare jag någonsin mött. Jag har arbetat med Magnus flera gånger och han har levererat som utlovat – varje gång. Jag rekommenderar Magnus starkt för att lösa dina digitala problem.

- Christian Rudolf, Head of SEO på Betsson

Magnus erfarenheter från sökmotoroptimering bland annat från gambling branschen har gjort honom till det självklara valet att rådfråga kring optimering av våra sajter. Brath AB ger alltid bästa möjliga service och levererar aldrig något mindre än det bästa. Vi rekommenderar Brath AB till alla som behöver experthjälp.

- Jari Merikanto, Nordic SEO project manager, Betsson

När erfarenhet räknas är bara det bästa gott nog”. Detta är varför våra kunder väljer oss på AMAS och anledningen till varför vi på AMAS väljer Brath AB som leverantör av sökmotoroptimering. Brath AB har levererat sina tjänster till oss på ett både anpassat och kostnadseffektivt sätt med hög kvalité. Att dessutom ha tillgång till en partner som snabbt svarar på frågor och ger goda råd är betryggande.

- Fredrik Eriksson, AMAS

Vi hjälper dig ranka högre i Google

Vi hjälper företag med små och stora budgetar att göra toppresultat i sökmotorer och vi hjälper gärna dig.

Kontakta oss »

Några vi hjälper med sökmotoroptimering

Vi arbetar med många stora och mindre stora företag för vilka söktrafiken är enormt viktig. När sökmotoroptimering är en mycket viktig del av hur ett företag får kunder väljer man gärna leverantör med lite mer eftertanke. Helst ska du jämföra, kontrollera resultat, gå igenom alla rapporter och prata med referenskunder. Om du vill prata med någon av de nedan som vi gjort sökmotoroptimering åt så hör av dig så ska du få kontaktuppgifter.

Några företag vi hjälper med sökmotoroptimering

Vad är sökmotoroptimering?

Lokal Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är att arbeta med en webbsajt så att den syns i de vanliga (inte sponsrade) sökresultaten på passande och lönsamma sökord. Om du säljer cyklar i Stockholm vill du förstås vara nummer ett på Cyklar Stockholm när någon googlar, om du är en frisör vill du förstås vara etta på Frisör Örnsköldsvik. Genom att arbeta med webbsajten och att få länkar från andra viktiga sajter går det att uppnå.

Sökmotoroptimering innehåller en lång rad steg och handlar ofta om att hitta problem på en sajt. Vad är det som gör att sökmotorer inte vill visa en specifik sida i ett visst sökresultat. Genom att arbeta systematiskt går det att lösa alla sådana knutar och det är vad som utmärker bra sökmotoroptimering, tillsammans med ett vasst arbete för att stärka sajtens auktoritet.

Lokal sökmotoroptimering eller satsa nationellt?

Numer gör man ofta skillnad på lokal sökmotoroptimering och mer traditionell sökmotoroptimering. Den lokala sökmotoroptimeringen kräver ofta, lite beroende på var i landet man befinner sig, en klart mindre ansträngning än att optimera för att synas i hela landet eller till och med internationellt.

En av anledningarna att lokal sökmotoroptimering dykt upp som fenomen är att Google i allt större utsträckning lyckas förstå vilken ort en verksamhet hör hemma. Du kan se resultat av detta både i kartresultaten som i vissa sökningar dyker upp och att mer lokala aktörer syns generellt då du söker. För den som söker efter bilar är det inte orimligt att den lokala bilhandlaren dyker upp i sökresultaten trots att denne säkert gjort mycket mindre sökmotoroptimering än de större bilmärkena. Det här är en god anledning även för mindre och lokala aktörer att satsa på sökmotoroptimering, likväl som de större aktörerna som kan ta en nationell marknad.

Vad kan Brath erbjuda inom sökmotoroptimering?

Brath, är idag över 20 anställda och har kontor både i Övik och Stockholm. Företaget har fått sitt namn från grundaren, Magnus Bråth, som är en av landets mest kända inom sökmotoroptimering och som återvänt till Örnsköldsvik efter många år bland annat i Stockholm, på Malta och i Costa Rica. Magnus har arbetat internationellt i de allra mest konkurrensutsatta branscherna och är minst sagt välkänd i Sverige i branschen. Internationellt är Brath väldigt eftertraktade (Läs hos ÖA) och nyligen fick Magnus utmärkelsen Sveriges främsta sökmotoroptimerare (ÖA). I januari 2014 gavs boken Guldläge på nätet ut, av Magnus Bråth och Michael Wahlgren. En grundkurs i sökmotoroptimering för alla med ett intresse, inga förkunskaper krävs.

Sökmotoroptimering är en av de mest lönsamma kanalerna för marknadsföring, både för stora och små företag, som arbetar lokalt, nationellt eller internationellt. Genom att finnas där just i det läge en potentiell kund söker efter din eller liknande produkter ger sökmotoroptimering ett rejält försprång jämfört med andra kanaler. Att ha en förstaplats i ett viktigt sökresultat kan ge en stadig källa till intäkter. En annan aspekt av sökmotoroptimering är att om du är stark i ett sökresultat är du rimligtvis stark i flertalet andra närliggande sökresultat också.

Ta kontakt med oss för mer information, enklaste sättet är att maila oss: info@brath.se. Ifall du hellre ringer kan du ringa: 020-10 00 08.

 

Så fungerar vår sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering går ut på att synas högt i de vanliga sökresultaten på lönsamma sökord. För att uppnå det krävs en rad olika åtgärder och Brath har mycket goda kunskaper och erfarenheter av att ta förstaplaceringar. Vi arbetar med sökmotoroptimering i fyra steg, de kommer inte nödvändigtvis i ordning utan i den ordning som fungerar bäst för varje enskilt projekt.

Hur lång tid tar sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering är ett långsamt arbete och behöver vara det. Beroende på segment, eftersom konkurrensen varierar kraftigt, behöver du ha tålamod i 3-6 månader, iland klart längre om konkurrensen är hård, innan du kan se riktigt bra resultat. Ibland går det mycket snabbare, ibland tar det ännu lite längre tid och man måste skynda långsamt inom sökmotoroptimering.

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning idag!

Hör av dig till oss idag!

Kontakta oss redan idag, vi kan hantera både små och stora uppdrag på ett mycket kostnadseffektivt sätt – det ska löna sig med sökmotoroptimering.

Ta kontakt med oss för mer information, enklaste sättet är att maila oss: info@brath.se. Ifall du hellre ringer kan du ringa:020-10 00 08.

 

Vad vi gör och inte gör

Sökmotoroptimering är ett långsiktigt projekt och det är viktigt att inte stressa, vi vill därför berätta att det tar några månader att komma igång och det ska göra det. Om det går mycket fortare än så borde ett ögonbryn lyftas. Att sökmotoroptimering får ta tid är en av de kännetecken som visar att du arbetar med en seriös samarbetspartner. Om man går för fort fram kommer Google dra öronen åt sig eftersom man förmodligen använder metoder som algoritmen inte gillar. Du borde alltså också reagera på allt för snabba resultat.

Vi garanterar inga resultat, det är nog den vanligaste frågan vi får. Det finns många anledningar till det och den främsta är kanske att sökmotoroptimering är en investering. Du tar kostnaden och också vinsten. Om vi tar kostnaden vill vi också ha just vinsten. En annan anledning är att incitamenten blir fel, det går alltid att snabbt förbättra resultaten genom att ta en ansenligt högre risk med sajten. Våra incitament skulle vara att du ska ta så hög risk som möjligt för att vi ska tjäna så mycket som möjligt och vi vill inte ha det så. Vi vill göra det som är bäst för dig och då ska vi ha en affärsmodell som avspeglar det.

Vi har korta avtal. Vi har en månads uppsägning och vi tänker aldrig krångla, om du inte är nöjd ska du naturligtvis kunna säga upp direkt. Det här är faktiskt väldigt viktigt för oss så vi vill trycka lite extra på det. Eftersom vi är säkra på att du kommer vara nöjd med den sökmotoroptimering vi levererar har vi korta tider. Vi tror på vår produkt och behöver därför inte tvinga dig till långa bindningstider.

Vi skiljer oss också på en hel del andra områden från andra företag, du kan läsa mer om det här.

Vår projektledare leder hela din sökmotoroptimering

Vår modell för sökmotoroptimering

Om du vill kan du luta dig tillbaka och låta vår projektledare ta hand om hela din sökmotoroptimering. Hela tanken är att du ska ha en person som kontakt, oavsett vad det gäller. Naturligtvis kan du få prata med våra specialister när det behövs men du kommer alltid ha en och samma person som håller ihop hela arbetet. Projektledaren har till sin hjälp en eller två specialister beroende på vad uppdraget är, om det är både sökmotoroptimering och annonsering så blir det en specialist från båda disciplinerna. Dessutom har projektledaren alltid vårt produktionsteam bakom sig.

Vi gör själva inga ändringar på din sajt. Det finns alltid anledning att själv behålla kontrollen över vad som faktiskt görs. Däremot kan vi mer än gärna prata direkt med din webbyrå eller utvecklare. Det gör arbetet lättare för oss båda. Sökmotoroptimering är ett lagspel och i våra projektledare hittar du bra lagledare.

Låter det lockande?

Behöver ni experthjälp med att höja er position i sökmotorer är ni varmt välkomna att fylla i det här formuläret. Vi svarar inom 48h.


Please leave this field empty.