Blogg & Insikter

Men vi gör det inte därför

 

Om du bor i Örnsköldsvik har du säkert sett att vi blivit nominerade till Årets Normbrytare och pris ska delas ut på årets företagargala. Det känns väldigt roligt att vara nominerad men det är inte för att få priser vi gör på det sätt vi gör. Jag skulle vilja passa på och beskriva hur vi, jag och Maria, tänker och väljer när vi driver företaget.

Jag kan nog utan att tveka säga att varken Maria (VD) eller jag ser oss som några normbrytare. Det finns inget rebelliskt i det vi gör. Låt oss till exempel titta på fenomenet att huvudparten av cheferna på Brath är kvinnor. Det är ovanligt på tech-tunga företag. Att vi valt de chefer vi har valt är helt odramatiskt, vi har helt enkelt handplockat de människor vi är övertygade om fungerar bäst på positionen. Vi har inte placerat folk på positioner på företaget utifrån någon sorts jämställdhetsvilja utan utifrån en vilja att vi vill vara bäst på det vi gör.

Det som de allra flesta kanske känner till, våra 6 timmars arbetsdagar, är inte heller det är särskilt politisk betingat för oss. Vi är inte ute efter någon omvälvande förändring av Sverige,det finns förstås de som tycker det är viktigt men vi fokuserar nästan alltid på vad som är bäst för vårt företag och vår personal. Naturligtvis har det blivit en del uppståndelse (senast i helgen satt jag ner med BBC) och det finns förstås många som vill peka på oss och säga att det visst kan fungera med kortare arbetsdagar. Vi införde inte kortare arbetsdagar för att vinna ett val, vi gjorde det för att vi var övertygade om att det var bra för vårt företag. Vår personal mår bättre, därför är vårt företag starkare.

Det jag vill säga idag är egentligen något så enkelt som att vi nog inte borde ses som normbrytare, vi borde ses som normen. Vi gör vad varje vettig företagare borde göra, det vi tror är bäst för företaget. 

Och om vi till sist måste nyansera något, visst är det så att vi ibland sticker ut hakan med något vi verkligen tror på. Sådant som är viktigare till och med än att driva ett hälsosamt företag. Vår tro på människor till exempel.

Om du vill läsa mer om nomineringen finns det på Allehanda och Webben7.

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

2 februari, 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *