Blogg & Insikter

Det läste ni mest 2014

Gör det du älskar

Vi har skrivit en hel del artiklar i den här bloggen under 2014, 49 st för att vara exakt. Ni har också läst en hel del, 127.023 sidvisningar under året. Allra populärast har vår arbetstid varit, något som kanske är väntat. I övrigt är det mer blandat och här är våra topp 10 mest lästa artiklar.

Till att börja med, vi räknar inte med statiska sidor utan bara det som i WordPress kallas poster. Till exempel startsidan placerar sig annars topp 10 och det är kanske inte särskilt intressant.

Topp 10 mest lästa på Brath.se 2014

1. Är vi först med 6 timmars arbetsdag? (4.084 sidvisningar, 3,22% av sajtens totala)

Artikeln om våra korta arbetsdagar fick genomslag i hela landet när bland andra Svenska Dagbladet lyfte fram den. Våra korta arbetsdagar är något som pratats om både av journalister i hela landet och toppolitiker, bland annat resulterade den i ett partiledarbesök.

2. Bli bäst på sökmotoroptimering (3.166 sidvisningar, 2,49%)

Vår “annons” för att få fler medarbetare har varit omåttligt populär, det trillar in ansökningar dagligen för att få arbeta hos oss.

3. Content Marketing – Innehållsmarknadsföring (1.583 sidvisningar, 1,25%)

Artikeln där vi tar upp för- och nackdelar med Content Marketing har under hela året varit riktigt välbesökt. Det är en längre artikel som går in lite mer på djupet om vad man ger sig i kast med när man bestämmer sig för att satsa på Content Marketing.

4. Magnus svarar på frågorna (1.553 sidvisningar, 1,22%)

Återigen är det våra arbetsdagar som är intressanta, här en artikel med ett förtydligande om vad vi gör eller inte gör för ställningstagande i och med våra kortare arbetsdagar.

5. Nu söker vi en SEM-konsult i Stockholm (1.292 sidvisningar, 1,02%)

Vi letar faktiskt fortfarande efter dig som är vass på SEM, ta en titt!

6. Facebook och Klickbedrägeri (1.263 sidvisningar, 0,99%)

När Derek Muller visade att en stor andel av klicken och likesen du får när du annonserar hos Facebook helt enkelt är fejk. Det är inte oväntat att det blev en populär artikel.

7. Så tycker svenska ehandlare om SEO (1.227 sidvisningar, 0,97%)

Resultatet av vår undersökning bland svenska ehandlare om deras syn på SEO och SEO-bolag publicerades sent förra året men har ändå hunnit bli en av de mest lästa på sajten.

8. Magnus Bråth: Därför slutar jag som VD (1.022 sidvisningar, 0,80%)

När Magnus lämnar VD-platsen till sin syster Maria är vi som vanligt naturligtvis transparenta med hur, var och varför. Det är något som uppskattas av er läsare och posten blev vår åttonde mest lästa.

9. De tio största missarna i SEO (979 sidvisningar, 0,77%)

Topplistor av olika slag är ofta populärt, de tio största missarna inom SEO likaså. Nästan tusen sidvisningar sätter posten på en niondeplats.

10. 31 tips som förbättrar din sökmotoroptimering (935 sidvisningar, 0,74%)

Med endast en visning mer än Företag som inte tar ställning är företag utan integritet kniper 31 tips tiondeplatsen på topplistan. Tanken att göra en liten förbättring på sin SEO varje dag under en månad attraherade många.

 

Magnus Bråth

VD

Magnus är en av världens mest välrenommerade SEO-specialister och arbetar främst med strategi och ledning på Brath AB.

Magnus Bråths profilsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *